Programele noastre

PLAY. GROW. LOVE.

Programele noastre sunt gândite ca și parteneriate cu oamenii, firmele, organizatiile și instituțiile care împărtășesc cu noi viziunea de a oferi un mediu sigur si sănătos generațiilor actuale si viitoare de tineri din Romania.

Programele au ca scop final crearea unei cadru etic, moral și sănătos în care industria noastră se desfășoară.

 

PLAY

Inițiativele și programele Play au ca scop creșterea incluziunii în industria jocurilor video din România si încurajarea tinerilor, dar mai ales a femeilor, de a își alege profesii in aceasta industrie și de a contribui la dezvoltarea ei.  Credem în importanța incluziunii în orice mediu creativ ca potențator al creativității. Jocurile video sunt cel mai des răspândit produs cultural al prezentului și implicarea unor grupuri de oameni cât mai complementare în crearea lor dă șansa tuturor jucătorilor să se simtă reprezentați și să se bucure de de jocuri pentru toate gusturile.

 • Programe de popularizare a profesiilor din industria de game development si a industriei in sine, ca un loc sigur si de creștere profesională pentru tineri;
 • Evenimente de networking între profesioniștii din industrie
 • Programe de audit si conștientizare a nevoii de a construi un mediu profesional etic si incluziv, care respectă drepturile fundamentale ale omului si diversitatea de gândire.
 • Programe de mentorship pentru tinerii profesioniști din industria de game-dev dar si pentru tinerii care aspiră la o profesie în această industrie.
 • Game Jams pentru începători– Cel mai bun mod de a învăța cum să faci ceva este chiar să începi să faci acel lucru. Vom organiza game jam-uri pentru ca liceenii (fetele vor fi in special încurajate să se alăture) sa poata sa conceapa jocuri beneficiind de sprijinul profesionistilor din industrie.

 

GROW

Scopul programelor GROW este să adune liderii din industria jocurilor video din România (dar și din afara  țării) în dorința comună de găsi oportunități de contribuție la transformarea în bine a industriei în care activează, a comunității din care fac parte și a societății, în general, pentru a clădi un viitor mai bun generațiilor viitoare.

Dorim ca liderii noștri să fie modele inspiraționale , să dăruiască și să împărtășească din experiența lor generațiilor de tineri. Cu ajutorul liderilor din industrie, vom construi programe de educație pentru tineri(dezvoltare personala & leadership) si vom construi un cadru instituțional de susținere a tinerilor talentați(burse, coaching, instruire).

 • Programe de educație non-formală și leadership pentru adolescenti si tineri, impreună cu partenerii nostri
 • Programe online si offline pentru membrii comunitătii: ateliere, cursuri, masterclass-uri și alte oportunități de carieră , concepute pentru a îmbunătăți abilitățile necesare pentru a intra și a prospera în industria jocurilor pe computer: game design, 3D art, coding, etc
 • Ambasadori: adunarea unei “coaliții luminate” de oameni cu reputație înaltă în orice domeniu care își doresc să construiască împreună cu noi un mediu sănătos și de crestere pentru comunitatea de game-dev. Acești lideri acționează ca ambasadoare/ambasadori ai industriei de jocuri video din România dar și ai schimbării pentru societatea românească în ansamblu, promovând valorile organizației noastre, împărtășind din know-how-ul propriu la evenimentele interne si  internaționale si contribuind la programele organizate de noi. Ambasadorii vor populariza industria de game development din România și vor crea cadrul de creștere pentru aceasta.
 • Programe de sustinere a tinerilor talentati (burse de studio, burse de sprijin, programe de sustinere) impreună cu partenerii noștri
 • Programe și evenimente speciale de dezbatere, mese rotunde, panel-uri, podcast-uri cu teme arzătoare din comunitatea noastră și cu implicarea tuturor părților care pot avea o contribuție relevantă: experți din tot spectrul profesional, politic și al societății civile, pentru a avea dialoguri cu adevărat relevante și creatoare de valoare, pe subiecte de interes pentru societate dar cu legatură cu industria noastră: rolul jocurilor video in dezvoltarea tinerilor, timpul petrecut in fața ecranelor. Dialoguri curajoase si oneste, din care să reiasă viitoarele proiecte strategice pe care le vom construi împreună.

 

LOVE

LOVE este o serie de programe organizate de noi prin care oferim necondiționat sprijin și ajutor, dar și ne preocupăm de binele nostru. Avem grijă de noi, pentru a putea avea grijă și de ceilalți.

 • Game Jams for Good: o serie de game-jamuri ce au că scop final ajutorarea comunității, fie că vorbim de un game jam care strânge fonduri pentru anumite cauze sau vorbim de game jamuri care au că temă jocuri educaționale / sociale.

Game jam-urile sunt ele în sine un mod de a te educa în arta dezvoltării de jocuri deci nu ezita să participi chiar și dacă o faci pentru prima oară și nu ai experiență în domeniu. Poți face echipă cu dezvoltatori mai experimentați și poți beneficia de ajutorul mentorilor noștri.

 • Programe de sprijin pentru membrii comunității aflați în situații limită(boală, accident, situații legale etc): strângerea de fonduri umanitare, burse de sprijin, proiecte sociale împreună cu alte instituții si parteneri, găsirea celor care pot oferi sprijin juridic sau psihologic, consiliere pentru membrii comunității care au nevoie de aceste tipuri de sprijin etc.
 • Programe de încurajare a creării de jocuri educaționale
 • Evenimente de networking informal cu fetele și femeile din industria de game-dev.

 

Înscrie-te la newsletter-ul nostru, urmărește-ne pe FB si Linkedin sau aruncă un ochi din când în când pe site ca să vezi când organizăm următorul eveniment și înscrie-te! Ești interesat(ă) să ne ajuți să organizăm astfel de evenimente? Știi o cauză pentru care merită să lucrăm? Ai o temă pe care crezi că ar merita să contruim mici jocuri și aplicații? Implică-te AICI.