Vrei să ni te alături? Află aici cum:

1. PARTENER PROGRAME

Partener strategic/companii

  • Partenerii strategici oferă susținere strategică si financiară pentru programele/proiectele asociației Women in Games pe termen scurt si mediu
  • Partenerii strategici se angajează să organizeze anual o întâlnire globală în cadrul companiei, despre dezvoltare și incluziune precum și despre importanța incluziunii și a asigurării unui mediu sănătos și sigur în studiourile de game-dev în România, facilitat de organizația noastră.
  • Partenerii strategici au beneficiul de a desemna o Ambasadoare a feminității din partea companiei care va menține legătură dintre organizație, comunitate și companie, promovând industria de jocuri video si comunitatea Women in Games Romania.
  • Partenerii strategici se angajează să dezvolte inițiative punctuale în cadrul companiei pe cel puțin 3 din cele 6 angajamente de dezvoltare si incluziune ale Women în Games Romania. La sfârșitul fiecărui an asociația va contacta toate firmele partenere strategic pentru a colecta informații despre inițiativele desfășurate în anul respectiv pe tema respectului și incluziunii la locul de muncă.

Parteneri susținători/companii

  • Firmele parteneri susținători se angajează să dezvolte inițiative punctuale în cadrul companiei pe cel puțin 3 din cele 6 angajamente ale Women in Games Romania. La sfârșitul fiecărui an asociația va contacta toate firmele partener susținător pentru a celebra inițiativele desfășurate în anul respectiv și pentru a construi  împreună inițiative pe tema incluziunii la locul de muncă în anul viitor.
  • Se angajează să sprijine financiar asociația Women in Games pe proiecte punctuale cu care rezonează, primind vizibilitate pe canalele de comunicare ale proiectelor

 

 

3. PARTENER/PERSOANĂ FIZICĂ

Orice persoană care lucrează sau dorește să lucreze în industria de game-dev din România (femeie sau bărbat) poate să devină partener Women in Games România.
Beneficii pentru membrii organizației:

  • Participare gratuită la cursuri și webinarii organizate de Women in Games România (cu experți locali și internaționali), la care altfel se obține acces prin plata unei taxe
  • Match-making cu mentori din industrie
  • Contribuție de mecenat pentru realizarea programelor PLAY.GROW.LOVE.
  • Access la comunitatea Women in Games România (întâlniri formale și informale, online și offline, newsletter, canal discord, grup FB etc.)

Responsabilități pentru partenerii/persoane fizice:

  • Contribuția și participarea la cel puțin un eveniment pe an, online sau offline pe care il desfașoară organizatia și prin care încurajăm industria de game-dev din Romănia să respecte cele 6 angajamente de dezvoltare și incluziune. (vezi mai jos)

 

4. Cele 6 angajamente de SPRIJIN & INCLUZIUNE

 

  1. Crearea unui colectiv de muncă sigur și incluziv printr-un proces de recrutare cât mai echitabil și cât mai larg. (eg. creșterea numărului de femei intervievate pentru joburi într-un an, încurajarea și susținerea femeilor să promoveze în cadrul companiei, salarii egale intre femei si bărbați etc)
  2. Crearea unui loc de muncă favorabil incluziunii prin educarea și inspirarea angajaților să își asume mai multă responsabilitate personală pentru promovarea incluziunii dar și a unui mediu sigur, fără abordări extremiste sau absurde (eg. facilitare discuții despre incluziune si respect cu angajații – inclusiv town-hallul organizat de Women in Games Romania; implicarea femeilor cu roluri în game dev din companie în procesul de recrutare, programe de audit și cultură si procese interne etc).
  3. Promovarea incluziunii în activitatea companiei, de la proiectarea și dezvoltarea jocurilor, până la servicii de marketing și alte servicii de asistență. (eg. playable și non-playable characters femei, promovarea diversității de gândire și a incluziunii în jocuri, mesajele de promovare orientate atat către femei cât și pentru bărbați etc).
  4. Crearea de proiecte de gaming cu scop educational și terapeutic și promovarea industriei de jocuri video ca un loc sigur și cu potential de dezvoltare pentru tineri, prin intermediul unor astfel de proiecte. Promovarea industriei ca un mediu sigur și plăcut pentru fete/femei(dar și pentru toti ceilalți angajați) prin implicarea unor angajați femei în acțiunile de promovare a industriei în școli sau facultăți. (talk-uri în școli sau facultăți susținute de femei game-designer, femei artist 2/3D, analiste business, monetizare, programatoare, manager, producătoare etc).
  5. Numirea unui ambasador în cadrul companiei cu competențe în promovarea incluziunii și diversității care să dezvolte inițiative în cadrul companiei, care să tină pulsul companiei în ceea ce privește tema diversității, să fie un safe harbour pentru orice angajat care dorește să discute o problemă / un incident pe aceasta temă.
  6. Crearea de programe de educație non-formală pentru generația de adolescenți, în vederea construirii unei generații de lideri autentici, care pot contribui la dezvoltarea unei societăți incluzive dar si creatoare de viitor mai bun.